«حاج حسین آقا ملک» به‌روایت چهره‌های شاخص مشهدی صرفه‌جویی ۳۰ میلیاردی اتوبوسرانی مشهد با مهندسی معکوس قطعات هوای کلانشهر مشهد در شرایط ناسالم قرار گرفت (۴ مرداد ۱۴۰۳) آیا تعطیلی ۴ ساعته اصناف مشهد اجرایی شد؟ | روایت شهرآرانیوز از اولین روز خاموشی اصناف + فیلم فعالیت قرارگاه خدمات سفر ویژه ایام اربعین و دهه پایانی صفر در مشهد + فیلم به مناسبت سالگرد درگذشت حاج حسین ملک؛ چهاردهمین جلسه از سلسله نشست‌های روایت مشهد برگزار شد بوستان کرامت؛ جاذبه‌‌‌‌ای تفریحی و گردشگری در مشهد مقدس عقد تفاهم‌نامه چهارجانبه تأمین آب فضای سبز شهری مشهد از طریق پساب شهروند خبرنگار | درخواست راه‌اندازی مجدد سامانه پیام کوتاه اتوبوس‌رانی مشهد + پاسخ انبار ضایعاتی‌ها عامل افزایش جمعیت موش‌ها در مفتح شرقی مشهد گلایه ساکنان خیابان عنصری غربی مشهد از هتل‌آپارتمان‎‌ها مشهد، پیشرو در استفاده از آب‌های خاکستری ترافیک سنگین در بزرگراه آزادی، بولوار کوثر و خیابان امام‌خمینی(ره) در مشهد (۳ مرداد ۱۴۰۳) هوای کلانشهر مشهد امروز سالم است (۳ مرداد ۱۴۰۳) آیا ادارات مشهد امروز (چهارشنبه ۳ مرداد ۱۴۰۳) تعطیل می‌شوند؟ پلمب یک واحد عرضه قلیان در بولوار پیروزی مشهد (دوم مرداد ۱۴۰۳) حضور استاندار خراسان رضوی در جمع عشایر ارتفاعات منطقه هزار مسجد | طرح ۱۴ مورد از مطالبات عشایرنشینان در کمیته فنی استان + تصاویر تامین منابع مالی اوراق مشارکت در دستور کار شهرداری مشهدمقدس افتتاح اولین شعبه روستا بازار در مشهد (۲ مرداد ۱۴۰۳) دیدار شهردار، اعضای شورای اسلامی شهر و معاون اقتصادی شهرداری مشهدمقدس با مدیران بانک رسالت تشکیل ستاد خدمت رسانی به زائران دهه آخر صفر ۱۴۰۳ در مشهدمقدس ۱۲ هزار گذر زیارتی در اداره گذرنامه خراسان‌رضوی جامانده است + فیلم
سرخط خبرها

نفی مدیریت سلیقه ای، ایستا و اشرافی

  • کد خبر: ۸۱۹۲۲
  • ۰۴ مهر ۱۴۰۰ - ۱۰:۵۶
نفی مدیریت سلیقه ای، ایستا و اشرافی
مهدی یاراحمدی خراسانی

در بند پانزدهم چرخش‌های تحول آفرین چشم انداز جهان شهر برکت و کرامت، موضوع «مدیریت علمی، جهادی و مردمی به جای مدیریت سلیقه ای، ایستا و اشرافی»، بیان شده است.

چند سال قبل رهبر معظم انقلاب در دیدار اعضای شورای اسلامی، شهردار، معاونان و شهرداران مناطق مختلف تهران تاکید کردند: «در اداره کلان شهر تهران و همچنین در اداره کشور باید روحیه خدمت به مردم با نیت خدایی و با تکیه بر علم و درایت یا همان روحیه مدیریت جهادی حاکم باشد تا بتوان از مشکلات عبور کرد و به پیش رفت».

فرهنگ مدیریت جهادی با مصرف گرایی، اشرافیگری و شیوه‌های تکنوکراتی که مولود فرهنگ سرمایه داری است، مغایرت دارد. تفکر سرمایه داری، جامعه را به سمت مصرف گرایی و انحراف از مسیر آرمان‌های اخلاقی و عدالت سوق می‌دهد. این نکته مهمی است که در سطوح مدیریتی کشور در حوزه‌های بسیاری از آن غفلت شده است. مهم‌ترین ابعاد و مؤلفه‌های مدیریت جهادی را می‌توان به شرح زیر بیان کرد:

الف) بعد ساختاری: دارای مؤلفه‌هایی نظیر مدیریت با رعایت حدود الهی، انعطاف پذیری ساختار و تشکیلات مناسب با شرایط

ب) بعد رفتاری: دارای مؤلفه‌هایی نظیر خودباوری، پرکاری، تحول آفرینی، پویایی، سخت کوشی و سرعت عمل در کار‌ها

ج) بعد زمینه ای: دارای مؤلفه‌هایی نظیر مشارکت پذیری، قناعت، نهادینه کردن اخلاق و ارزش‌های دینی در محیط کار و اهمیت دادن به بیت المال.

در سال‌های قبل به دلیل انعطاف زیاد قوانین و بهره مندی فراوان شهرداری‌ها از منابع مالی (نسبت به سازمان‌های دولتی) در برخی حوزه‌های مدیریت شهری به خصوص در کلان شهر‌ها اشرافیت در مدیریت، توسعه پیدا کرده و هزینه‌های فراوانی بر مدیریت شهری تحمیل شده است.

زمانی که مدیریت گرفتار اشرافیگری شود، آرام آرام چالاکی و چابکی خود را از دست می‌دهد و به سمت مدیریت ایستا، منفعل، سلیقه‌ای و کم تحرک حرکت می‌کند که این امر می‌تواند سبب ایجاد آسیب‌های فراوان شود. مانند آنچه در اواخر دولت دوازدهم در مدیریت کرونا، تنظیم بازار و مسائل اقتصادی و اجتماعی کشور سبب بحران‌های جبران ناپذیری شد.

به هرحال امروز در سیر تحول آفرین مدیریت در دوره ششم شورا‌های اسلامی شهر، این مقوله مهم به عنوان پاشنه آشیل عملکرد مطلوب جریان مدیریت شهری محل توجه قرار گرفته است، لذا مبانی نظری «مدیریت علمی، جهادی و مبتنی بر مشارکت و رضایت مردم» تدوین شده است.

امید آنکه با اجرایی شدن مجموع این تحولات و مجموعه اندیشه‌ها و تلاش‌هایی که در جهت رونق و آبادانی شهر‌ها انجام می‌گیرد، رفاه حداکثری و مطلوب برای مردم فراهم شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->